perjantai 20. marraskuuta 2020

Itämainen lohikeitto tomaattien ja nuudelien kera

 

Yleensä teen itämaisen version lohikeitosta perunoiden kera ja ilman tomaatteja. Mutta nyt sitten kokeiltiin vähän toisella tavalla. Jos et löydä tom yum tahnaa tai et halua jostain syystä sitä ostaa, tähän käy yhtä hyvin punainen thaicurrytahna. Tai jos et halua käyttää mitään tahnaa, jätä pois...toki maku vähän kärsii. Tästä voit tehdä kasvisversionkin vaihtamalla kalan papuihin, kikherneisiin tai tofuun.

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • silputtua inkivääriä
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituina ohuiksi viipaleiksi
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 0,5 dl tom yam tahnaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1 prk kirsikkatomaatteja liemineen (Muttin säilyke)
  • täysjyvänuudeleita pilkottuna suupaloiksi (onnistuu helposti ennen kypsennystä, nuudelilevyä taittelemalla)
  • 350 g lohta nahka poistettuna ja kuutioina
  • punainen paprika suikaleina
  • hunajaa, suolaa, mustapippuria
  • punaista chiliä silppuna
  • tuoretta korianteria tai thaibasilikaa silppuna
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kasvikset ja paista täydellä teholla, kunnes parsa vähän pehmenee ja saa väriä, mutta ei ole vielä täysin kypsää. Lisää tom yam, kookosmaito, vesi, tomaatit ja kiehauta. Alenna lämpöä ja lisää nuudelit, lohi ja paprika ja anna kiehua 4 min tai kunnes nuudelit ja lohi ovat kypsiä. Lisää mausteet, korianteri ja chili ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti