sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Juustoinen peruna-lohilaatikko

 

Korona-aikana harventuneet kaupassakäyntivälit aiheuttavat sen, että aina satunnaisesti jääkaapissa luuraa aineksia, jotka on pakko syödä pois. Onneksi meillä ei osteta pahoja ruoka-aineksia, joten jämäruoat ovat yleensä aika herkullisia. Kuten tänään, kun syödään pois kylmäsavulohta ja juustonloppuja. Voit vaihtaa kaikki juustot muiksi, jos niin haluat. Koska minulla oli jääkaapissa smetanaa, mutta ei kermaa, keitin perunat ensin. Jos sinun kaapissasi piileksii smetanan sijasta kermapurkki, laita perunat raakoina vuokaan ja paista kauemmin. Parsakaalin voit vaihtaa kukkakaaliin ja kylmäsavulohen tavalliseen loheen tai graaviloheen.

  • 10 pienehköä perunaa kuorittuna, viipaloituna ja keitettynä (saavat olla kylmiäkin)
  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 prk kevytsmetanaa
  • muutama rkl maustamatonta tuorejuustoa (arvasit oikein, voi jättää poiskin)
  • sinihomejuustoa muruina
  • parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 150 g kylmäsavulohta silputtuna
  • suolaa, pippuria (suolan määrään vaikuttaa tietysti käyttämäsi juusto...esim. sinihomejuusto on usein aika suolaista ja suolaa ei tarvitse juurikaan lisätä)
  • kourallinen juustoraastetta (meillä appenzeller)
  • muutama rkl (ruis)korppujauhoja
  • rkl oliiviöljyä
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää timjami, smetana, tuorejuusto ja homejuusto ja sekoittele tasaiseksi. Laita uunivuoan pohjalle vähän juustokastiketta, päälle 1/2 perunoista, kaikki parsa ja lohi. Peitä puolella juustokastikkeella. Laita päälle loput perunat ja juustokastike. Ripota pinnalle juustoraaste ja korppujauhot ja pirskota pinnalle öljy. Paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti