torstai 19. marraskuuta 2020

Munakoisot tomaatti-sardiinikastikkeessa



Vähän jännitti päivän myrskyn aikana, että miten tänään onnistuu uuniruoka, mutta onnistuihan se. Ja ruoka oli vielä erinomaisen herkullista!

  • muutama peruna kuorittuna, viipaloituna ja keitettynä
  • 2 munakoisoa puolen sentin paksuisina viipaleina
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • iso prk paseerattua tomaattia (500 g)
  • kanelitanko
  • oreganoa, basilikaa, mustapippuria (ja suolaa)
  • prk sardiineja tomaattikastikkeessa
  • prk isoja valkoisia papuja (meillä tomaattiöljyssä, joten käytin myös liemen, jos ovat tavallisessa suolaliemessä, valuta liemi pois)
  • 2 tl hunajaa
  • kourallinen juustoraastetta (meillä parmesan+mustaleima eli juustonpalojen loput jääkaapista)
  • muutama rkl (ruis)korppujauhoja
Sekoita 2 rkl öljyä ja munakoisot kulhossa. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, ripota suolaa päälle ja paista 200 asteessa 15-20 min tai kunnes ovat pehmeitä (mutta rakenne ei hajoa).

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili parissa rkl öljyä. Lisää tomaatti ja kanelitanko ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 min. Lisää mausteet, pavut, sardiinit ja hunaja ja sekoita. Poista kanelitanko. Painele perunanuijalla muhennokseksi. Laita uunivuokaan pohjalle tomaattisosetta ja päälle perunoita ja munakoisoja. Toista, kunnes kaikki on käytetty (päällimmäiseksi kerros tomaattia). Ripota päälle ensin juusto ja sitten korppujauhot. Pirskota pinnalle n. rkl oliiviöljyä ja paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti