sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Kukkakaali-kikhernecurry



Jostain syystä emme ole vähään aikaan syöneet kikherneitä. Ne ovat superhyviä, joten kummallista, miten ne pääsivät unohtumaan, vaikka niitä on aina kaapissa varastossa. No, nyt taas syödään ja nautitaan, tällä kertaa tässä thai curryssa. Tämän kanssa (kuten muidenkin curryjen) voi tarjota tuoretta korianteria tai thaibasilikaa. Meillä ei sattunut tällä kertaa olemaan kumpaakaan, joten söimme ilman. Niin ja muistathan valmistella kaikki kasvikset ja nostaa kaikki ainekset esille ennen kuin kuumennat pannun. Näin ei tule ruoanlaitossa kiire ja paniikki. Curry on keittomaista ja se syödään lusikalla.

  • 2 rkl (kookos)öljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 3 rkl punaista thai curry tahnaa
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl tamarind tahnaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 1 prk kikherneitä valutettuna
  • 1 kukkakaali kukintoina ja kukinnot puolitettuina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • täysjyvänuudeleita keitettynä paketin ohjeen mukaan (tai riisiä)
  • rkl sesaminsiemeniä
Kuumenna öljy isossa kattilassa (tai wokissa, johon sinulla on kansi). Lisää sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri ja paista sekoitellen, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää currytahna ja kookosmait ja vesi. Kiehauta. Lisää muut aineet paitsi nuudelit ja siemenet ja kiehauta. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla (jos alkaa kiehua, madalla lämpöä), kunnes kukkakaali on kypsää eli n. 15 min. Lisää nuudelit ja siemenet, sekoita ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti