maanantai 16. marraskuuta 2020

Ruusukaalia Caesarin tapaan

 


Halutessasi voit vaihtaa tässä pekonin kylmäsavuloheen (paista myös kylmäsavulohi, eli kuumenna öljy ja paista, kunnes lohi muuttuu vaaleanpunaiseksi). Leiväksi käy myös sitkeä vaalea leipä, mielellään hapanjuurileipä.

  • 200 g ruusukaaleja, poista kannat, leikkaa muutaman millin viipaleiksi
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk sardiineja öljyssä, valutettuna
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 tl dijon sinappia
  • pari tippaa Worcester kastiketta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • tl hunajaa
  • tl chilikastiketta
  • 1 limen mehu
  • kourallinen raastettua parmesania
  • pkt pekonia
  • 4-6 viipaletta saaristolaisleipää kuutioina
  • 1 tl rosmariinia
Sekoita keskenään majoneesi, sinappi, Worcester, viinietikka, hunaja, chilikastike ja lime. Kuumenna rkl öljyä ja paista ruusukaalia ja valkosipulia, kunnes saavat vähän väriä ja ruusukaali pehmenee. Lisää sardiinit ja paista vielä hetki, kunnes sardiinien rakenne menee rikki. Paista pekoni lopussa öljyssä rapeaksi ja nosta valumaan talouspaperille. Lisää pekonipannuun leivät ja rosmariini ja paista leipä rapeaksi. Yhdistä kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti