perjantai 27. marraskuuta 2020

Lanttua valkosipuliperunoiden tapaan

Lanttu on herkullista (ja halpaa) ja hauskaa vaihtelua perunoille ja pastalle. Tarjosin tämän paistettujen kananfileiden kanssa (marinoin kanat chilikastike-hunaja-valkoviinietikka-soijamarinadissa aamusta asti). Voit tarjota seurana myös vaikka paistettua lohta tai tofua. Varoitus, tämä on todella herkullista!

  • 1 iso sipuli silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • iso lanttu kuorittuna ja suupaloiksi lohkottuna
  • prk ruokakermaa
  • loraus hunajaa
  • suolaa, mustapippuria
  • (ruis)korppujauhoja
  • muutama rkl voita
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää lanttu ja paista täydellä teholla vähän väriä. Lisää ruokakerma, hunaja, suola ja pippuri, sekoita ja kaada uunivuokaan. Ripota pinnalle korppujauhot ja laita voi pieninä nokareina päälle. Paista 175 asteessa n. 50 min tai kunnes lantut ovat tikulla koittaessa kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti