sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Munakoiso-papulasagne

Jotain piti keksiä, kun jääkaapissa on purkki kohta vanhaksi menevää Lempi kreikkalaista jugurttia. Mietiskelin eri vaihtoehtojen välillä ja päädyin laiskan lasagneen, jossa jugurtti korvaa valkokastikkeen.

  • 1 munakoiso viipaleina
  • rkl sesamöljyä
  • sormisuolaa
Sekoita kulhossa öljy ja munakoiso. Levitä leivinpaperille ja ripota suolaa päälle. Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes munakoiso on pehmeää.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna (tai tomaattiöljyssä öljyineen)
  • 1 tl salviaa
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa, mustapippuria, rkl balsamico viinietikkaa
  • (täysjyvä) lasagnelevyjä (esikeitin 2 min kiehuvassa vedessä)
  • prk jugurttia
  • prk Floran 4 % paksu ja pehmeä ruokakermaa
  • ripaus muskottia
  • kaksi kourallista parmesan- tai cheddarraastetta
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaatti, kaneli ja paprikajauho ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20 min. Lisää pavut ja mausteet ja sekoita. Poista kanelitanko ja painele perunanuijalla papujen rakenne rikki (voit jättää tekemättäkin, itse tykkään tomaattikastikkeen koostumuksesta enemmän, kun pavut häviävät tomaatin sekaan.

Sekoita keskenään jugurtti, kerma, muskotti ja dl juustoraastetta.

Laita uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta siten, että pohja peittyy. Asettele päälle kerros munakoisoja ja pari lusikallista jugurttiseosta. Laita päälle kerros lasagnea. Jatka, kunnes kaikki muut ainekset on käytetty paitsi kerros lasagnelevyjä ja dl jugurttia. Laita päällimmäiseksi ensin loput lasagnet, sitten loput jugurtit ja pinnalle loput juustoraasteet. Paista 200 asteessa 40 min (tai kauemmin, jos et esikeittänyt lasagnelevyjä). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti