keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Lohta ja kukkakaalia sushiriisin kera

 

Käytin tässä mausteena Santa Marian valmista Wasabi&Sesame mausteseosta (ostan tätä Heinon tukusta Helsingistä). Jos et löydä sellaista, mausta majoneesi wasabitahnalla ja paista lohi mustien ja valkoisten sesaminsiementen kera ja mausta suolalla.

  • kuumaa sushiriisiä keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan + 1 rkl balsamico valkoviini(tai riisi)etikkaa ja 1 rkl soijakastiketta/ dl keitettyä riisiä 
  • 1 kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • pala lohta, poista nahka ja viipaloi
  • 1 punasipuli suikaleina
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 portobellosieni silppuna (voit jättää poiskin, minulta jäi tämä eiliseltä ja sienten umami sopii hyvin tähän ruokaan, niin käytin pois)
  • sesamöljyä paistamiseen
  • wasabi&sesame mausteseosta oman maun mukaan
  • sormisuolaa
  • retiisejä viipaleina (poista kannat)
  • 2 rkl majoneesia / syöjä
Kuumenna öljyä kahdessa paistinpannussa / wokissa. Laita toiseen pannuun lohi, ripota päälle mausteseosta ja paista molemmilta puolilta kauniin väriseksi ja kypsäksi. Laita toiseen pannuun ensin sipuli, sienet ja inkivääri ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kukkakaali ja paista vähän väriä. Mausta sormisuolalla. Tarjoa lohi ja kukkakaaliseos riisin, retiisien ja majoneesin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti