sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Makkaralla maustettu munakoisopaistos

 

Ei kesää ilman makkaraa? Nyt tuntuu aika kesäiseltä tai ainakin lämpimän syksyiseltä...se ei tietenkään ole syynä siihen, että makkarapaketti kaivettiin esiin, vaan se, että makkarapaketin ylijäämä oli pakastettu joskus kesällä ja nyt sitten syödään pois kuleksimasta. Suosittelen tähän ruokaan ehdottomasti chorizoa, jos käytät muuta makkaraa  tai jätät sen kokonaan pois, lisää mausteiden määrää (savupaprikaa, valkosipulia, pippuria).

  • iso munakoiso viipaleina
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • 200 g chorizoa silppuna
  • prk tomaattimurskaa
  • dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • prk isoja valkoisia papuja (mielellään kreikkalaisia tomaattiöljyssä ja käytä liemineen, mutta jos et löydä näitä, käytä tavallisia valkoisia papuja valutettuna)
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 kanelitanko
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • mustapippuria (ja suolaa)
  • (dl kevytsmetanaa...voit jättää poiskin, minulla oli pari päivää sitten avattu purkki ja halusin käyttää loput pois, ennen kuin menee pilalle)
  • 1 pkt mozzarellaa silppuna
  • kourallinen parmesania silppuna

Laita munakoisot ja muutama rkl öljyä kulhoon ja sekoita niin, että kaikkiin paloihin osuu öljyä. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja ripota suolaa päälle. Paista 200 asteessa 15 -20 min tai kunnes ovat pehmeitä.

Paista makkara, sipuli, fenkoli, valkosipuli, chili ja kanelitanko parissa rkl öljyä, kunnes makkara saa vähän väriä (ja kypsyy, jos käytät raakamakkaraa). Lisää tomaatit, pyree, vesi ja savupaprika ja keitä hiljalleen 15-20 min. Lisää pavut, hunaja, oregano, basilika ja mustapippuri. Lisää suolaa tarvittaessa (muista, että munakoisot on maustettu suolalla).

Poista kanelitanko. Laita uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta ja sitten kerros munakoisoja (ja smetanaa). Toista, kunnes kaikki on käytetty. Laita pinnalle ensin mozzarellat ja sitten parmesan ja paista 200 asteessa 20-25 min tai kunnes juusto kuplii ja on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti