maanantai 9. marraskuuta 2020

Sinappikanaa ja paistetut perunat

 


Yleensä en ihan hirveästi intoile kanaruoasta, mutta tämä ruotsalaisen Elle mat&vin lehden reseptistä mukailtu ranskalaistyyppinen rakuunalla maustettu kastike oli kyllä herkkua! 

  • 400 g kanan rintafileitä
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • vajaa tl suolaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  • 200 g herkkusieniä viipaleina
  • 2 rkl dijon sinappia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl rakuunaa
  • mustapippuria ja suolaa
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kana ja sienet ja paista, kunnes kana on melkein kypsää (ja kauniin väristä). Lisää sinappi, vesi, kuohukerma ja rakuuna ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kana on täysin kypsää.
  • 800 g perunaa kuorittuna ja viipaleina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
Keitä perunat kypsiksi. Anna jäähtyä. Paista perunat paistinpannulla öljyssä, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti