torstai 3. joulukuuta 2020

Teriyaki kanaa ja paistettuja kasviksia

 

Ystäväni jakoi Iltalehden japanilaisen umamikanan ohjeen. Minua kiinnosti siinä Worcesterkastikkeen yhdistäminen itämaisiin makuihin. Tein siitä oman version, alkuperäisen ohjeen löydät täältä, link. Minun versioni oli erittäin hyvää...mutta yhtä hyvin olisin voinut käyttää kalakastiketta, josta olisi saanut voimakkaamman maun.

Kanan voit tietysti vaihtaa loheen tai tofuun. Nuudelit voit vaihtaa riisiin tai tarjota ruoan vaikka naan-leivän kanssa.

  • 400 g kanan rintafileitä
  • vajaa dl sesamilla ja inkiväärillä maustettua teriyaki kastiketta
  • rkl Worcesterkastiketta
  • reilu rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.
  • 4 rkl sesamöljyä
  • pala inkivääriä silppuna
  • punasipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • broccolinia puolitettuna pituussuunnassa tai parsakaalia ohuina suikaleina
  • punainen paprika suikaleina
  • 1 rkl maapähkinävoita + dl vettä (kuumenna vesi ja sekoita maapähkinävoi veteen)
  • täysjyvänuudeleita keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • tuoretta korianteria silppuna
  • punaista chiliä silppuna
Kuumenna puolet öljystä paistinpannussa ja toinen puoli wokissa. Paista paistinpannussa kana marinadeineen, kunnes kana on kypsää. Paista wokissa kasviksia, kunnes ne ovat vähän pehmenneet ja saaneet väriä. Lisää nuudelit ja paista vielä hetki. Lisää veteen sekoitettu maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti