keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Tahinilla maustettu kaaliriisi

 

Yleensä laitan kaaliwokiin maapähkinävoita, mutta tahini oli vaihteeksi erittäin hyvää! Sanoisin, että yhtä hyvää kuin maapähkinävoi. Papujen tilalla (tai lisänä) voit tietysti käyttää paistettua tofua, kalaa tai kanaa. Ja toki kaikki kasviksetkin voi vaihtaa muihin ja jättää sesaminsiemenet pois. Voit myös vaihtaa limemehun sitruunamehuun. Itse käytän yleensä limeä, koska pidän siitä enemmän.

Jos yleensä vierastat valkokaaliruokia, kannattaa kokeilla tällaista thai-tyyliin tulikuumalla pannulla pikapaistettua kaalia, se on rapsakkaa ja erittäin herkullista.

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • valkokaalia suikaleina
  • 1 porkkana kuorittuna ja suikaloituna
  • 2 rkl (kookos)öljyä
  • 2 dl keitettyä jasminriisiä (keitin 2 tl kurkuman kanssa)
  • 2 rkl tahinia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 2 tl hunajaa
  • prk isoja valkoisia papuja (tomaattiöljyssä meillä, tavallisetkin tietysti käyvät)
  • 2 rkl mustia sesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria silppuna
Kuumenna öljy ja paista kasviksia täydellä teholla, kunnes kaali pehmenee ja kasvikset saavat vähän väriä. Lisää muut aineet paitsi korianteri ja paista, kunnes kaikki ovat lämpimiä ja ainekset alkavat vähän tarttua pannuun. Lisää korianteri ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti