maanantai 2. marraskuuta 2020

Ruusukaalijansson

 

Laitan usein janssoninkiusaukseen joko ruusukaalia tai parsakaalia. Rakastan molempia ja ne sopivat hyvin anjoviksen kanssa ja tietysti parantavat ruoan ravintoarvojakin. Käytin tällä kertaa jauhoista rosamundaa, mutta mikä tahansa (kiinteäkin) peruna käy. Minulla oli muutama vähän kuivettunut ruisleivän pala, joten tein niistä päälle murut, yhtä hyvin voit käyttää ruiskorppujauhojakin tai jättää pinnan kokonaan pois. Meillä tykätään rapeasta pinnasta kermaisten perunoiden päällä, joten yleensä laitan korppujauhoja tai juhlavampaan versioon juustoraastetta.

  • 700 g perunaa kuorittuna ja suikaloituna (esikypsennän muutaman minuutin mikrossa siten, että perunat ovat lämpimiä uuniin laitettaessa...jos et esikypsennä, lisää paistoaikaa)
  • 400 g ruusukaaleja puolitettuna ja kypsennettynä (minä kypsennän mikrossa, kypsennä sen verran, että ovat vielä napakoita, jatkavat uunissa kypsymistään)
  • 2 isoa sipulia silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • prk anjoviksia liemineen
  • prk kuohukermaa
  • suolaa, mustapippuria
  • muutama ruisleivänpala silppuna
  • 50 g voita nokareina
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää kala liemineen ja sekoittele, kunnes kala "sulaa". Mausta suolalla ja pippurilla. Laita puolet perunoista uunivuoan pohjalle, päälle ruusukaalit, sipuliseos ja sitten loput perunat. Kaada kerma päälle. Paista 200 asteessa n 40 min. Lisää päälle leivänmurut ja voi ja jatka paistamista vielä 20 min tai kunnes perunat ovat tikulla koetettaessa kypsiä. Jos käytät korppujauhoja, voit laittaa korppujauhot ja voin ruoan päälle heti kerman päälle. Korppujauhot eivät pala samalla tavalla kuin nyt käyttämäni isommat leipäpalat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti