tiistai 3. marraskuuta 2020

Täytetty leipä

Tämä ruoka on meidän vanha jauhelihaklassikkomme. Tein sen tällä kertaa soijarouheesta...ja hyväähän siitä tuli, tietenkin. Jos vierastat soijarouhetta, käytä tässä kypsennettyä jauhelihaa. Sitä ei tietenkään tarvitse turvottaa vaan lisää kastikkeeseen kypsä jauheliha (ja kuivatut sienet, jos käytät niitä ja tomaatit) samaan aikaan kuin laittaisit soijaseoksenkin.

Niin...ja tämä ei ole mikään kevyen keittiön ruoka!

  • 1,5 dl tummaa soijarouhetta
  • pieni prk (200 g) paseerattuja tomaatteja
  • dl vettä
  • kourallinen kuivattuja mustia torvisieniä murskattuna
Sekoita ja anna turvota jääkaapissa muutama tunti
  • tuore vaalea leipä, poista kansi ja vähän sisusta ja painele loppu sisusta reunoille siten, että keskelle muodostuu "kulho" kastikkeelle
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • (jos haluat käyttää sieniä, mutta sinulla ei ole kuivattuja, voit käyttää vaikka tuoreita herkkusieniä, paista ne yhdessä sipulien kanssa)
  • 1 tl kuminaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 100 g valkohomejuustoa
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 2 tl hunajaa
  • tl basilikaa
  • 1 tl korianteria
  • suolaa, mustapippuria
  • pari tomaattia viipaleina
  • juustoraastetta
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja kumina öljyssä. Lisää soija-tomaattiseos, vesi, viinietikka, kaakao ja soija ja keitä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on niin paksua, että alkaa tarttua kattilan pohjaan. Lisää lopuksi valkohomejuusto, hunaja, korianteri ja basilika ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita leipä uunipellille paperin päälle. Kaada kastike leivän sisään. Asettele päälle tomaattiviipaleet ja pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa 30 min tai kunne juusto sulaa ja on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti