maanantai 14. joulukuuta 2020

Fenkolilohi ja kasviswok

Olen tainnut ennenkin (kyllästymiseen asti?) mainita, että rakastan fenkolia. Etenkin rakastan fenkolinsiementen kirpeän raikasta makua. Ja tässä lohiruoassa ne todellakin maistuvat edukseen.

  • 600 g lohta
  • 0,5 dl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl tummanruskeita sinapinsiemeniä
  • suolaa, mustapippuria
  • sesamöljyä paistamiseen
Poista lohesta nahka ja leikkaa annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kevyesti siemenet morttelissa ja kääntele lohipalat siemenseoksessa. Paista kypsäksi öljyssä.
  • 1 bataatti kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 kesäkurpitsa suikaleina
  • (1 portobellosieni silppuna---minulla oli jäänyt yksi jääkaappiin ja käytin sen tässä, voit jättää pois tai laittaa tavallisia herkkusieniä
  • punainen paprika suikaleina
  • pala tuoretta kurkumamaa kuorittuna ja silputtuna
  • muutama kaffirlimen lehti silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl tamarindtahnaa
  • inkivääriä silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • tuoretta korianteria silppuna
Kuumenna öljy wokissa. Lisää ainekset, jotka on mainittu ennen öljyä ja paista täysillä, välillä sekoitellen, kunnes bataatti on kypsää ja saa vähän väriä. Lisää muut aineet paitsi korianteri ja paista hetki sekoittaen. Lisää korianteri ja tarjoa lohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti