lauantai 12. joulukuuta 2020

Lämpimät tonnikalaleivät

 

Tänään ei huvittanut pahemmin kokkailla, joten hetken mietittyäni raapaisin kasaan lämpimät leivät. Nämä on helppo tehdä ja ovat silti superhyviä. Meillä ohje riitti kahdelle. Leipänä oli pari sämpylää,
jotka leikkasin kolmeen osaan, eli tästä tuli kuusi pienehköä leipää. Helppoa, mutta hyvää!

  • 1 pieni sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • vajaa dl majoneesia
  • 1 prk tonnikalaa vedessä, valutettuna
  • vajaa dl raastettua juustoa (meillä Appenzeller...valitusta juustosta riippuu tietysti aika paljon, kuinka maukkaita leivät ovat)
  • 1 rkl kapriksia
Sekoita kaikki aineet keskenään.
  • 6 vaaleaa leipäviipaletta (sämpylöitä, hapanjuurileipää, paahtoleipää...saavat olla vähän kuivahtaneitakin)
Painele käsin tahnaa leiville ja paista 225 asteessa 10-15 min tai kunnes pinta saa vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti