tiistai 15. joulukuuta 2020

Paahdetut kikherneperunat kreikkalaisittain

Tässä ruoassa yhdistyvät perunat, kikherneet ja kreikkalaisen salaatin aineksia lämmitettynä. Fetaa tulee syötyä harvoin talvisin, mutta hyväähän se tietysti on aina!

  • 500 g perunaa kuorittuna ja paloiteltuna suupalalohkoiksi
  • prk kikherneitä valutettuna ja kevyesti talouspaperilla kuivattuina
  • punasipuli suikaleina
  • punaista chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
Sekoita aineet, levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 40 min tai kunnes ainekset ovat saaneet vähän väriä ja perunat ovat melkein kypsiä.
  • 150 g fetaa murennettuna (käytän Patros fetaa, jossa on mielestäni paras koostumus)
  • 1 limen mehu
  • dl mustia kalamataoliiveja
  • 10 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
Sekoita aineet paitsi feta ja öljy ja levitä uunipellille perunoiden päälle. Ripota päälle feta ja pirskota pinnalle oliiviöljy. Paista vielä 10 min.
  • kurkku kuorittuna ja kuutioina
Lisää kurkkukuutiot valmiin ruoan päälle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti