Tässä ruoassa yhdistyvät perunat, kikherneet ja kreikkalaisen salaatin aineksia lämmitettynä. Fetaa tulee syötyä harvoin talvisin, mutta hyväähän se tietysti on aina!
- 500 g perunaa kuorittuna ja paloiteltuna suupalalohkoiksi
- prk kikherneitä valutettuna ja kevyesti talouspaperilla kuivattuina
- punasipuli suikaleina
- punaista chiliä silppuna
- solovalkosipuli silppuna
- 1/2 dl oliiviöljyä
- mustapippuria
- sormisuolaa
Sekoita aineet, levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 40 min tai kunnes ainekset ovat saaneet vähän väriä ja perunat ovat melkein kypsiä.
- 150 g fetaa murennettuna (käytän Patros fetaa, jossa on mielestäni paras koostumus)
- 1 limen mehu
- dl mustia kalamataoliiveja
- 10 kirsikkatomaattia puolitettuina
- 2 tl hunajaa
- 1 tl oreganoa
- 1 rkl oliiviöljyä
Sekoita aineet paitsi feta ja öljy ja levitä uunipellille perunoiden päälle. Ripota päälle feta ja pirskota pinnalle oliiviöljy. Paista vielä 10 min.
- kurkku kuorittuna ja kuutioina
Lisää kurkkukuutiot valmiin ruoan päälle ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti