lauantai 26. joulukuuta 2020

Kikherne-punajuuripasta tilli-parmesankreemillä

Kaikki kunnia jouluruoalle, mutta kyllä vaan kasvispasta on hyvää! Tähän voit käyttää tuoreitakin punajuuria, keittoaika on silloin pidempi (eli keitä, kunnes kypsyvät) ja lisää pari rkl balsamicoviinietikkaa kastikkeeseen.

  • 2 porkkanaa kuorittuna ja kuutioina
  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 8 herkkusientä viipaleina
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl etikkapunajuurikuutioita
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • prk kikherneitä valutettuna
  • 1 dl kevytsmetanaa (tai ranskankermaa)
  • 1 dl tillisilppuna
  • 1 dl parmesanraastetta
  • keitettyä täysjyväspagettia
Paista kasviksia (paitsi etikkapunajuuria) öljyssä, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää punajuuret,tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, kikherneet ja suola ja keitä n. 15 min. Sekoita pasta ja kastike keskenään. Sekoita keskenään tilli, parmesan ja smetana. Tarjoa pasta kreemin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti