maanantai 28. joulukuuta 2020

Lohi-lanttu-perunagratiini

Tässä ruoassa voit käyttää pois mahdolliset joulun ylijäämät. Peruna- ja lanttusoseen voi korvata joulun laatikoilla, loheksi kelpaa myös kylmäsavulohi tai graavilohi (joita ei tarvitse tietenkään paistaa). Pekonin voi jättää kokonaan pois tai vaihtaa kinkkuun. Mustan leivän tilalle käyvät (ruis)korppujauhot tai juustoraaste. Ja lopuksi vielä parsakaalin voi vaihtaa ruusukaaliin, jos sitä jäi joulusta yli.

Itse olin osannut mitoittaa jouluruoat kerrankin oikein, joten tässä käytin lanttulaatikon teosta ylijääneet tuoreet lantut, ei-minään-aamuna-paistetun pekonin ja mustan leivän kanttipalan. Lohen kävin varta vasten ostamassa kaupasta ja muut ovat ruokakaapin perusaineita.

  • pkt pekonia paistettuna ja talouspaperin päällä valutettuna, murustele
  • 400g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • pari keskikokoista lanttua kuorittuna ja kuutioina
  • 500 g jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioina
  • 1 prk kuohukermaa
  • 1 parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • suolaa, pippuria, muskottipähkinää
  • pala mustaa leipää raastettuna tai muuten murustettuna
  • voita
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää lohi ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään lohi, pekonimurut ja parsakaali ja laita uunivuoan pohjalle.

Keitä lantut ja perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Lisää kerma, mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla ja soseuta.

Levitä sose lohiseoksen päälle. Lisää pinnalle leivänmurut ja voita nokareina (oman maun mukaan). Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti