perjantai 11. joulukuuta 2020

Wok maapähkinävoikastikkeella

Miten niin taasko? No taas! Meillä rakastetaan maapähkinävoita ja sitä voisi syödä vaikka joka päivä. Tällä kertaa tarjosin wokin kanssa kanaa, mutta yhtä hyvin voit marinoida samassa marinadissa lohta tai tofua.

  • 400 g kanafileitä suupaloina
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl worcesterkastiketta (tai kalakastiketta)
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl srirachaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1,5 dl vettä
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1,5 rkl punaista thai chilitahnaa
  • 1/2 dl osterikastiketta
  • tuoretta inkivääriä silppuna
  • punaista chiliä silppuna
Kiehauta maapähkinävoi, vesi, viinietikka ja osterikastike. Sekoita tasaiseksi ja lisää inkivääri ja chili
  • 3 rkl sesamöljyä
  • sipuli suikaleina
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituina ohuiksi viipaleiksi
  • punainen paprika suikaleina
  • riisinuudeleita keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • thaibasilikaa tai korianteria silppuna
Kuumenna rkl öljyä ja paista kana (tai lohi/tofu) paistinpannulla kypsäksi. Kuumenna loppu öljy wokissa ja lisää kasvikset. Paista täydellä teholla sekoittaen, kunnes kasvikset ovat napakan pehmeitä ja saavat vähän väriä. Lisää nuudelit ja paista vielä hetki. Lisää kastike ja sekoita lämpimäksi. Lisää kanat/lohi/tofu ja yritit ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti