keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Lanttu-taatelipata

 

Tämä ohje on kevyesti mukailtu uusimman Glorian ruoka- ja viinilehden ohjeesta.

  • 2 rkl öljyä
  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • n. kg lanttu kuorittuna ja kuutioina
  • chiliä silppuna
  • 2 kanelitankoa
  • 500 g paseerattuja tomaatteja
  • 1 tl sumakkia
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 prk kikherneitä liemineen
  • 200 g kivettömiä taateleita
  • yhden granaattiomenan siemenet
  • tuoretta korianteria silppuna
  • turkkilaista jugurttia
  • naan leipää / couscousia tai riisiä
  • (suolaa)
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, lanttu ja kanelit öljyssä, kunnes sipuli vähän pehmenee. Kaada sekaan tomaatit ja sen verran vettä, että lantut peittyvät. Lisää sumakki ja korianterijauhe ja kiehauta. Alenna lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 30 min. Lisää sitten kikherneet ja taatelit ja jatka keittämistä, kunnes lanttu on tikulla koittaessa kypsää. Tarjoa jugurtin ja valitsemasi lisukkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti