torstai 10. joulukuuta 2020

Portobello burgerit itämaisella coleslawlla

Kaalinpala jääkaapissa herätti henkiin tämän ruoan. Toki vaadittiin myös kaupassakäyntiä, jotta sain väliin portobelloja, mutta olisi tämän voinut tehdä vaikka mustapapupihvilläkin, mustia papuja löytyy aina kaapista. Mutta siis tätä tehtiin tänään ja päästiin eroon vähän väsähtäneestä valkokaalin palasta.

  • sämpylä / syöjä
  • iso portobellosieni tai 2 pientä/syöjä
  • punasipulia silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa, mustapippuria
  • pala valkokaalia
  • 1 rkl tahinia + tl limemehua + tl hunajaa + punainen chili silppuna + 2 rkl majoneesia + rkl limemehua + 3 dl kaalisilppua + 2 rkl silputtua inkivääriä + rkl sesamöljyä / 2 syöjää (sekoita ja anna maustua jääkaapissa tunti tai pari)
  • juustoa, salaattia, thaibasilikaa
Kuumenna öljy. Lisää punasipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sienet ja paista välillä lastalla painellen molemmilta puolilta, kunnes sienet kuumenevat ja vähän pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla. Puolita sämpylät ja lämmitä. Laita sämpylöiden väliin kaalisalaattia, portobelloja, sipulia, salaattia, juustoa ja basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti