lauantai 5. joulukuuta 2020

Lohi-chorizovuoka

Jos et syö lihaa, laita chorizon tilalle tl savupaprikajauhetta ja ripaus cayannepippuria ja kaksinkertaista lohen määrä. Osan perunoista voit korvata sellerillä, palsternakalla tai lantulla.

  • muutama iso jauhoinen peruna kuorittuna ja kuutioituna
  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g chorizoa suikaleina
  • 100 g kylmäsavulohta silppuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • muutama dl pakastettua lehtikaalia, puristele jäisenä pussissa pieneksi silpuksi (myös pinaatti käy)
  • 1 tl timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus muskottia
  • kourallinen juustoraastetta (meillä vintage cheddar)
  • 5 rkl (ruis)korppujauhoja
  • 2 rkl voita
Keitä perunat ja soseuta. Lisää kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes jää sulaa ja kaali vähän pehmenee. Lisää lohi ja chorizo ja paista muutama minuutti. Mausta timjamilla.

Laita lohiseos uunivuokaan. Levitä päälle perunamuusi. Ripota pinnalle ensin juusto ja sitten korppujauhot. Laita voi nokareina pinnalle ja paista 35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti