keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Paistettua kanaa, pekonia, papuja ja selleriä ranskalaisten tapaan ja avocadotahnaa

Tässä ruoassa on vähän kaikkea. Kanan voi vaihtaa tofuun tai loheen ja pekonin jättää pois, jos liha ei maistu.

  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl siirappia (tai hunajaa...nyt käytän siirappia, kun tulin ostaneeksi sitä lanttulaatikkoa varten, täytyy varmaan tehdä joku kakku tai pipareita, että ei tarvitse koko vuotta syödä siirappia)
  • 1 tl suolaa
  • 400 g kanafileitä (tai tofua tai lohta)
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • 3 rkl sesamöljyä
  • puolikas selleri kuorittuna ja viipaloituna ohuiksi suikaleiksi
  • 250 g vihreitä papuja (poista kannat saksilla)
  • sormisuolaa
  • 1 punasipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 2 avocadoa muhennettuna
  • dl jugurttia
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1 rkl limemehua
  • prk korianteria silppuna
  • pkt pekonia
  • tarjoiluun vaaleaa leipää
Sekoita 2 rkl öljyä, selleri ja pavut. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja ripota päälle sormisuolaa. Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes saavat väriä ja ovat kypsiä.

Kuumenna loppu öljy paistinpannussa ja paista pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä ja murenna. Laita pekonipannuun sipuli, chili ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kana ja paista kypsäksi.

Sekoita keskenään avocadot, jugurtti, majoneesi, lime ja pekoni.

Tarjoa leivän kera (tai ilman, jos et ole kovin nälkäinen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti