lauantai 19. joulukuuta 2020

Pähkinäinen maa-artisokkarisotto

Ostin pussin maa-artisokkaa heräteostona. Maa-artisokan makua korostavat tässä ruoassa sesam ja pähkinävoi. Kanan tilalle voit vaihtaa kuutioidun lohen tai tofun.

  • 500 g maa-artisokkaa kuorittuna ja viipaloituna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • sormisuolaa
Sekoita öljy ja maa-artisokat kulhossa, kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja ripota suolaa päälle. Paista 200 asteessa, kunnes kypsyy (kokeile tikulla) ja saa vähän väriä. Nosta sivuun odottamaan.
  • 400 g kananfileitä, lohta tai tofua
  • 1 rkl vaaleaa balsamico viinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
Sekoita aineet ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 3 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • rkl vaaleaa balsamico viinietikkaa
  • 3 dl risottoriisiä
  • kiehuvaa vettä
  • 1 dl kevytsmetanaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl maapähkinävoita
Kuumenna paistinpannussa 1 rkl öljyä ja paista kana (lohi/tofu) kypsäksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli lopussa öljyssä. Lisää riisi ja sesaminsiemenet ja paista sekoitellen, kunnes riisi alkaa tuoksua. Lisää viinietikka ja n. dl vettä kerrallaan siten, että vesi ehtii ihmeytyä, ennen kuin lisäät vettä. Jatka, kunnes riisi on kypsää. Sekoita lopuksi sekaan smetana ja maapähkinävoi ja sekoita, kunnes maapähkinävoi on sekoittunut risottoon. Lisää maa-artisokat ja kana/lohi/tofu ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti