perjantai 1. tammikuuta 2021

Vorschmackin tapaan

 
Uusi vuosi aloitetaan meillä vorschmackin tapaan valmistetulla jauhelihalla. En ole koskaan kokeillut, mutta tämä onnistuisi varmaankin myös tummasta soijarouheesta (joka on ensin turvotettu vedessä). Varmaan vielä kokeilen, tähän mennessä kaikki soijarouheruoat ovat onnistuneet erinomaisesti. Jos laitat soijarouhetta, suosittelen vaihtavaan suolan soijakastikkeeseen ja ehkä laittaisin rkl balsamico viinietikkaa ja ripauksen savupaprikajauhetta lisäämään makua. 

Tämä ei ole mikään perinneruokamme uuden vuoden tienoilla, tässä nyt vaan pääsee käyttämään joulusta ylijääneet punajuuret ja suolakurkut pois herkullisella tavalla. "Oikeassa" ohjeessa käytetään lampaan jauhelihaa, mutta en erityisemmin tykkää lampaasta, joten meillä vorschmack tehdään naudan paistinjauhelihasta. Koska käytin erittäin vähärasvaista jauhelihaa, laitoin ruoan pinnalle korppujauhoja ja voita. Ne voit jättää poiskin. Tärkeää on huolehtia siitä, että ruoka ei kuivu liikaa pitkän kypsennyksen aikana. Niin ja chiliäkään ei (ehkä) ole pakko lisätä...minä en vaan osaa kuvitella tätä(kään) ruokaa ilman pientä chilin tujausta.

  • 400 g paistinjauhelihaa kypsennettynä
  • iso sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna (mausteeksi, eli käytin vain yhden chilin)
  • 1 rkl öljyä
  • prk anjovista liemineen
  • suolaa, pippuria
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1/2 dl vettä
  • ruiskorppujauhoja
  • voita nokareina
Tarjoiluun:
  • perunamuusia
  • etikkapunajuurikuutioita
  • suolakurkkukuutioita
  • hunajalla maustettua smetanaa/jugurttia/ranskankermaa
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää anjovis liemineen ja sekoita, kunnes anjovis sulaa. Lisää jauheliha, mausteet, tomaattipyree ja vesi ja sekoita. Laita uunivuokaan ja ripota korppujauhot ja voinokareet päälle. Paista 150 asteessa noin 50 min. Tarjoa muusin ja lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti