keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Appelsiini-chilikanaa



Aurinkoisen päivän kunniaksi aurinkoista ruokaa appelsiineistä! Tähän voisi raastaa appelsiinin kuortakin, mutta koska meillä ei ollut luomuappelsiineja, en viitsinyt käyttää kuorta. Tämä ei ole maailman näppärin ruoka tehdä, menee monta kattilaa ja kippoa, mutta on todella hyvää!

  • 400 g kanafileitä leikeltynä suupaloiksi
  • pala inkivääriä silppuna
  • 2 rkl soijakastiketta
Sekoita ja anna maustua tunnin tai pari.
  • 1/2 dl peruna- tai maissijauhoja
  • 1/2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • mustapippuria
  • 1 muna
  • sesamöljyä paistamiseen
Riko muna ja sekoita rakenne rikki. Sekoita kanan joukkoon. Sekoita lautasella jauhot ja pippurit. Pyöräytä kanapalat jauhoissa (onnistuu helpoiten keittiöpihdeillä). Kuumenna öljyä paistinpannulla. Kaada marinadi pannulle ja sekoita. Lisää kanapalat (pihdeillä) ja paista kypsiksi.
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 appelsiinin mehu
  • dl osterikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl tummaa siirappia tai fariinisokeria
  • parsakaalia kypsennettynä
  • (jasmin)riisiä keitettynä
  • tuoretta korianteria silputtuna
Kuullota sipuli, chili ja valkosipuli öljyssä, Lisää mehu, osterikastike, siirappi ja viinietikka ja anna hautua sekoitellen n. 10 min. Sekoita kaikki ainekset ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti