sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Kurpitsacurry

Meillä on vielä pakkasessa naapurista syksyllä saatuja kurpitsoja, jotka paahdoin uunissa sesamöljyssä ja maustoin garam masalalla. Jos sinulla ei ole valmiita paahdettuja kurpitsoja, osta vaikka myskikurpitsa, kuori se ja kuutioi. Pyöräytä kuutiot öljyssä (jonka maustat garam masalalla) ja paista uunissa leivinpaperin päällä, kunnes ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu valitusta kurpitsalajikkeesta ja kuutioiden koosta...ohjetta ei siis voi antaa, mutta kokeile kypsyyttä tikulla. Pavut voit vaihtaa vaikka kikherneiksi. Laittaisin tähän ruokalajiin joka tapauksessa jotain kovahkoja papuja, sillä kurpitsat ja kastike ovat aika kermaisia ja ruokaan on hyvä saada vähän suutuntumaakin, ettei tunnu siltä, että syöt vauvanruokaa.

  • sipuli suikaleina
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • tuoretta inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • tuoretta kurkumaa kuorittuna ja silputtuna (huom! värjää sormet oranssiksi, jos kosketat kuorittua pintaa!)
  • 2 rkl sesamöljyä
  • kanelitanko
  • 3 mustaa kardemummaa
  • rkl curryjauhetta
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 prk kirsikkatomaatteja liemineen (siis säilyke)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 3 dl uunissa paahdettuja kurpitsakuutioita
  • 2 dl valutettuja mustasilmäpapuja (tai vaikka kikherneitä)
  • keitettyä jasminriisiä
  • tuoretta korianteria silppuna
Paista kanelia, kardemummaa, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa ja chiliä öljyssä kovalla lämmöllä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Alenna lämpöä ja lisää curryjauhe, kookosmaito, tomaattipyree, kirsikkatomaatit, soijakastike ja maapähkinävoi. Keitä välillä sekoitellen kymmenen minuuttia. Lisää kurpitsat ja pavut ja anna lämmetä. Lisää lopuksi korianteri. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti