torstai 21. tammikuuta 2021

Juustoinen perunavuoka

Kun jääkaapissa on parin pizzan paistamisenkin jälkeen vielä jo aikaa sitten avatussa paketissa salamia, voi tehdä tällaista herkkua jämistä. Salamin voi toki vaihtaa johonkin muuhunkin mausteiseen makkaraan tai kasvisversiona mausteiseen tofuun. Myös kylmäsavulohi sopisi tähän ruokaan.

  • 1 parsakaali kypsennettynä, kukintoina
  • 400 g jauhoista perunaa kuorittuna ja keitettynä
  • 1 prk paksua ruokakermaa
  • 1 tl kuminaa
  • suolaa, muskottia
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 50 g pippurista salamia silppuna / maustettua tofua / kylmäsavulohta
  • 200g raastettua appenzellerjuustoa
  • 4 rkl (ruis)korppujauhoja
  • 2 rkl voita pieninä nokareina
Muhenna perunat, lisää kerma ja mausta kuminalla, suolalla ja muskotilla. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää salami/tofu/kala ja parsakaali ja sekoita. Kaada seos uunivuoan pohjalle. Lisää päälle muusi. Ripota pinnalle ensin juustoraaste ja sitten korppujauhot ja voi. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti