lauantai 16. tammikuuta 2021

Bataatteja ja perunoita oliivi-sardiinitahnan kera


Tämä ruoka vaatii vähän valmisteluaikaa, sillä keitetyt perunat ja bataatti kannattaa jäähdyttää ennen paistamista. Muuten on helppoa kuin heinänteko! Ja tietysti herkullista, koska sisältää lemppareitani eli oliiveja, sardiineja ja kapriksia. Tämän voi tehdä pelkistä perunoistakin, mutta itse tykkään siitä, että ruoassa on suolaisuuden vastapainona vähän makeutta. Ja sitä paitsi meillä oli sen verran vähän perunaa, että niistä ei olisi saanut kokonaista ateriaa..

  • kuorittuja perunoita viipaleina
  • kuorittu bataatti viipaleina
  • 2 rkl voita
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • 1 dl mustia kalamata-oliiveja (poista kivet)
  • prk sardiineja tomaattikastikkeessa (käytän John Westin sardiineja, mutta varmaan muutkin ovat syötäviä)
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Keitä perunat ja bataatit kypsiksi, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin odottamaan (jääkaappikylminä parhaita). Kuumenna voi paistinpannulla ja paista sipulia, valkosipulia ja chiliä, kunnes sipuli on pehmeää ja saa vähän väriä (n. 10 min). Lisää perunat ja bataatit ja paista niihinkin vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Murskaa oliivit, sardiinit ja kaprikset ja sekoita tahnaksi oliiviöljyn kanssa. Lisää perunoihin ja sekoita varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti