perjantai 15. tammikuuta 2021

Tahmea mango-feta ja munakoisonuudelit


Omista varastoista löytyy vaikka mitä herkkuja, eli kaupassa ei tarvitse välttämättä tuonne pakkasen keskelle lähteä. Runsauden pulan ääressä päädyin paistamaan uunissa fetaa ja tekemään sille kasvisnuudelit seuraksi. Kesällä grillasin muutaman kerran fetaa  (folioon käärittynä) ja se oli lämpimänä ja maustettuna todella hyvää. Uunissa feta onnistuu tietysti ihan yhtä hyvin. Tässä ei ole ihan pakko käyttää juuri näitä öljyjä...voit käyttää, mistä eniten pidät.
  • pkt fetaa
  • 2 rkl mango chutneyta
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunipellille paperin päälle ja levitä fetan pinnalle mangochutney. Paista 20 minuuttia

  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 munakoiso pieninä kuutioina
  • 1 rkl sesamöljyä
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan (myös täysjyväspagetti käy)
  • 1 rkl kalakastiketta
  • dl osterikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • tuoretta chiliä silppuna
Kuumenna kookosöljy wokissa. Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä, fenkolia ja munakoisoa täydellä teholla usein sekoittaen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä. Lisää nuudelit ja sesamöljy ja paista vielä hetki. Lisää muut aineet ja sekoita. Tarjoa fetan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti