torstai 7. tammikuuta 2021

Chilikasvis-juustoranskalaiset

Tämän reseptin inspis tuli uusimmasta ruotsalaisesta Vego -lehdestä, En ole moneen vuoteen ostanut pakastettuja ranskalaisia perunoita ja nyt kun ei ole käyty edes hampurilaisilla tämä "roskaruoka" nosti veden kielelle jo reseptiä lukiessa. Ei muuta kuin kokeilemaan! Hyvää on! Näin jälkiviisaasti voisin todeta, että seuraavalla kerralla varmaankin jättäisin kerman kokonaan pois. Tekisin ranskikset valmiiksi ja tuon kasvispaistoksen ja sitten laittaisin sen ja juustoraasteen ranskisten päälle ja sitten 250 asteiseen uuniin 5 min. Ja ehkä tähän olisi voinut lorauttaa myös lempi-inhokkiani ketsuppia, jota meillä ei ole jääkaapissa, joten en voinut kokeilla.

Koska olen maksimalisti, lisäsin tähän joitakin aineksia. Lisäksi vaihdoin tofun kaura-siemen Boltseihin (löytyy kaupan kylmätiskistä), koska halusin ruokaan vähän rapsakkaa suutuntumaa. Jos kasvisateria ei innosta, voit vaihtaa Boltsit esimerkiksi paistettuun jauhelihaan tai silputtuun paistettuun raakamakkaraan. Boltseissa on eri makuja,voit valita hyllystä mieleisesi.

Niin ja välihuomautuksena, että jos olet etsinyt inspiraation lähdettä kasvisruokiin, niin voin suositella Vego-lehteä. Siellä on todella hyviä ohjeita. Koska en ole kasvissyöjä, vaihdan joskus reseptien proteiinit loheen tai jopa kanaankin ja hyvin toimivat silloinkin. Niin...samalla tavalla kuin toimii sekin, että lihareseptin lihat vaihtaa kasviksiin tai kalaan.

  • pussi ranskalaisia perunoita, valmista pakkauksen ohjeen mukaan
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli suikaleina
  • muutama herkkusieni viipaleina
  • chiliä silppuna
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 rkl (avocado)öljyä
  • pkt chili-tomaattiboltseja pilkottuna neljään osaan
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa (jeera)
  • 1 prk ruoanlaittokermaa (meillä Floran 4 % paksu ja pehmeä)
  • 1 tl jauhoja
  • 2 dl cheddar raastetta
Paista punasipulia, valkosipulia, rosmariinia, herkkusieniä ja chiliä öljyssä, kunnes saavat vähän väriä (jos juustokuminasi on kokonaisina siemeninä eikä jauhettuina, lisää ne jo tässä vaiheessa). Lisää boltsit ja mausteet ja paista sekoitellen, kunnes boltsimurska on kuumaa ja rapeaa. Kuumenna kerma ja jauhot. Nosta pois levyltä, lisää juusto ja sekoita tasaiseksi.

Annostele lautasille ranskalaisia, päälle boltsiseosta ja juustokastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti