Teen säännöllisen epäsäännöllisesti erilaisia kreppikakkuja. 80-luvulla krepit kääräistiin tortillojen tapaan rullalle ja laitettiin juustoraastetta päälle. Itse teen aina kreppikakkuja, koska kakkuun on helpompi annostella täyte tasaisesti, siten, että täytettä ei jää yli (kreppejä kyllä saattaa jäädä, ne voi syödä hillon kanssa). Krepit voi vaihtaa myös tortilloihin tai vaikka rieskoihin, jos paistaminen ei kiinnosta. En laita tässä ohjetta kreppien tekemiseen, reseptejä on netti pullollaan. Itse teen krepit aina täysjyvävehnäjauhoista ja vaihdan osan nesteestä desiin kivennäisvettä. Kivennäisvedellä saa kreppeihin rapeat reunat. Jos käytät täysjyvävehnäjauhoja, anna taikinan turvota tunnin verran ennen paistamista ja sekoita hyvin aina, ennen kuin otat taikinaa kauhaan paistamista varten.
- 1 sipuli silppuna
- 1 solovalkosipuli silppuna
- chili silppuna
- 1 rkl öljyä
- prk tonnikalaa vedessä
- 200 g kypsennettyä parsakaalia tai ruusukaalia (meillä ruusukaalia)
- prk kasviskermaa
- pala (sini)homejuustoa
- 2 rkl kaprista
- suolaa, pippuria ja muskottia
- silputtua persiljaa (tai tilliä)
- juustoraastetta pinnalle
- paistettuja kreppejä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti