keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Juustoinen kiusaus

Jos kaapissa sattuu olemaan perunaa, kiusauksilla saa käytettyä kaapin pohjilla väijyvät jämät herkullisesti hyödyksi. Meillä oli leikkelepalvikinkkupaketti näkemässä viimeisiä päiviään, joten syötiin se pois. Kinkun tilalle voit vaihtaa vaikka kylmäsavulohta tai maustettua tofua. Tähän voi laittaa myös kaikki sulatejuustot ja kermat itse laatikkoon ja palajuustonjämät raastaa pinnalle. 

  • 400 g perunoita (meillä puikula) kuorittuna ja suikaloituna, lämmitä mikrossa muutama minuutti ennen uunivuokaan laittoa
  • parsakaali silputtuna ja kypsennettynä (ei liian pehmeäksi, koska jatkaa kypsymistä uunissa)
  • pala sinihomejuustoa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 isoa sipulia silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chili silppuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • prk turkkilaista jugurttia (meillä 10%:sta jugurttia pari desiä + reilu dl vettä)ja vähän vettä / kermaa
  • (1 tl hunajaa tai siirappia)
  • pari kourallista juustoraastetta (meillä Manchegoa)
  • 4 rkl ruiskorppujauhoja
  • suolaa, mustapippuria, muskottia, tl timjamia
  • kinkkua/lohta/tofua silputtuna
Kuumenna 2 rkl öljyä ja kuullota siinä sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää jugurtti ja vesi (tai ranskankerma/smetana/kerma) ja kiehauta. Lisää sinihomejuusto ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa vedellä, seoksen pitäisi olla paksua, mutta kuitenkin juoksevaa. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja muskotilla. Jos käytit hapankermatuotteita (esim jugurttia), lisää myös siirappi/hunaja tasoittamaan happamuutta. Sekoita keskenään perunat, parsa ja kinkku/lohi/tofu ja kaada juustokastike päälle. Ripota pinnalle ensin juustoraaste, sitten korppujauhot ja pirskota pinnalle loppu öljy. Paista 175 asteessa 50 min tai kunnes perunat ovat tikulla koitettaessa kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti