tiistai 12. tammikuuta 2021

Siirappikakku

Joulun lanttulaatikon teosta jäi siirappia yli, osan sain upotettua tähän kakkuun. Eli vaihteeksi meillä syödään muutakin kuin porkkanakakkua.

  • 3 isoa tai 4 pientä munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa siirappia
  • 1,5 dl kahvia
  • 75 g juoksevaa leivontamargariinia
  • 4,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ruiskorppujauhoja + margariinia voiteluun

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kahvi ja margariini ja sekoita. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi

Kaada taikina vuokaan ja paista n. 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti