perjantai 29. tammikuuta 2021

Kanaa yrttisessä kermakastikkeessa

 

Syötiin vaihteeksi eurooppalaista ruokaa. Halutessasi voit korvata kanan tofulla, pavuilla tai paistetulla lohella.

  • 400 g kanafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla ja paista kauniin värisiksi ja kypsiksi öljyssä (n 5 min/puoli).
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli suikaleina
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • 250 g herkkusieniä viipaleina
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
  • 1 chili silppuna
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl vettä
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl timjamia
  • 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
  • dl persiljasilppua
  • 1 dl mustia kivettömiä kalamataoliiveja
  • 1 dl parmesania raastettuna
  • 1 limen mehu
  • suolaa, pippuria
  • jasminriisiä keitettynä
Kuumenna voi ja paista sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, parsakaalia ja chiliä, kunnes parsa vähän pehmenee. Lisää kerma, vesi, tomaatit, limemehu, parmesan ja mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuttia tai kunnes parsa on kypsää. Lisää muut aineet. Lisää lopuksi riisi ja kana ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti