torstai 28. tammikuuta 2021

Tonnikalapasta

Jostain syystä tonnikalapasta kuulostaa aina korvissani köyhän opiskelijan ruoalta. Ehkä siksi, että sitä tuli opiskeluaikana tehtyä useammin kuin kerran. Tämä versio on vähän glamourimpi kuin ne nuoruuden keitokseni, mutta helppoa ja edullista on tämäkin. Tämä ohje on kahdelle

  • keitettyä pastaa (meillä täysjyväspagetti)
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 10 kirsikkatomaattia puolitettuna
  • 2 tl hunajaa
  • prk tonnikalaa valutettuna (käytän itse vain John Westin tonnikalaa, mutta varmaan muukin kelpaa)
  • rkl kapriksia
  • 4 rkl mustia kivettömiä kalamataoliiveja
  • mustapippuria
  • ruukku villirucolaa kevyesti silputtuna
  • ruukku tilliä silppuna
  • parmesanlastuja tai raastetta.
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää tomaatit ja paista hetki. Lisää hunaja, tonnikala, kaprikset ja oliivit ja anna lämmetä ihan hetki. Mausta mustapippurilla. Sekoita pasta ja muut aineet paitsi parmesan. Ripota juusto päälle ja tarjoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti