maanantai 1. helmikuuta 2021

Lohta, mangoa ja kasviksia thaimaustein

Löysin pakastimesta lohikuutioita, jotka käytin tässä pois. On se kumma, kun on ihan varma siitä, että tietää, mitä pakkasessa on. Ja sitten kun kerran etsin kurpitsakuutioita totesin, että täällähän on lohtakin. Eli en tiedä, mitä pakastimessa luuraa ja siksi pyrin aina välillä käyttämään pakastimen tyhjäksi ja aloittaa keräilyn uudestaan. Lohen voit halutessasi vaihtaa tofuun/papuihin/paistettuun kanaan/paistettuun jauhelihaan.

  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi suikaleiksi
  • 1 kurkuma silppuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limemehua
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl hunajaa
  • 400 g lohikuutioita
  • paprika suikaleina
  • prk mangoa liemineen
  • prk thaibasilikaa revittynä
  • keitettyä jasminriisiä
  • silputtua punaista chiliä
  • silputtua inkivääriä
Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli, kukkakaali ja kurkuma ja paista, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää soijakastike, lime, kalakastike ja hunaja ja kiehauta. Lisää lohi ja paista, kunnes lohi on melkein kypsää. Lisää paprika ja mango ja paista, kunnes lohi on valmista. Tarjoa riisin, basilikan, chilin ja inkiväärin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti