sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Kasviksia ja paistetut nuudelit


No taasko meillä syödään paistettuja nuudeleita? No kyllä, ne ovat suurta herkkua! Löysin netistä ohjeen, jossa nuudelit paistettiin vähän eri tavalla kuin yleensä teen, joten kokeiltiin nyt tätäkin. Erittäin hyvää!

Kasvikset ja pavut voit vaihtaa toisiin, eli tähän tietysti käyvät mitkä ainekset tahansa. Nuudeleiksi voit myös valita oikeastaan mitä vaan, kunhan ei ohuita lasinuudeleita, niiden paistaminen ei onnistu tällä tavalla. Itse tein nuudelit tällä kertaa pappardelleistä eli italialaisista paksuista nauhoista.

Sekoita kastike valmiiksi ja pilko kaikki kasvikset ennen kuin aloitat paistamisen!

  • pastaa tai nuudeleita keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • punainen paprika suikaleina
  • tuore kurkuma silppuna
  • pieni kukkakaali ohuina viipaleina
  • 1 rkl sesamöljyä
  • prk kikherneitä valutettuna
  • 1 kananmuna
Kuumenna öljy wokissa. Paista kasviksia täydellä teholla usein sekoittaen, kunnes kukkakaali on kypsää ja kasvikset saavat vähän väriä. Työntele kasvikset reunoilla ja riko kananmuna wokin keskelle. Anna paistua ihan hetki, lisää kikerhneet ja jatka sitten paistamista voimakkaasti sekoittaen, kunnes muna hyytyy. Kaada kulhoon odottamaan ja jatka sitten alla olevan ohjeen mukaan.
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl osterikastiketta
  • 2 tl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl tummaa siirappia tai fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • prk thaibasilikaa silppuna (tai korianteria)
  • punaista chiliä silppuna
Sekoita keskenään muut aineet paitsi öljy. Laita öljy wokiin ja anna kuumeta hetki. Lisää kastike ja nuudelit ja paista voimakkaasti sekoittaen n. 30 sekuntia. Lisää kasvikset ja sekoita. Nosta levyltä ja lisää basilika ja chili ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti