maanantai 25. tammikuuta 2021

Peruna-hapankaali-bratwurstivuoka

Entäs sitten, että ei ole Octoberfest vaan tammikuu. Hapankaalia ja bratwurstia voi syödä koska vaan! Tosin itse en ihan hirveästi rakasta bratwurstia, mutta kerran pari vuodessa menee ja tässä ruoassa makkara ei pääse pääosaan ja kelpasi siis erittäin hyvin (jos ei paremminkin) myös minulle. Kasvissyöjä voi jättää makkarat pois (tai korvata tofulla tai vegemakkaroilla), proteiinia tässä on ihan tarpeeksi papujen ansiosta.

  • 600 g jauhoista perunaa, keitä ja soseuta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 omena kuorittuna ja kuutioina
  • 3 dl hapankaalia
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl osterikastiketta
  • 1 rkl dijon sinappia
  • paketti bratwurstia suupaloiksi pilkottuna
  • pkt isoja valkoisia papuja valutettuna
  • 4 rkl (ruis)korppujauhoja
  • voita
  • 200 g jugurttia tai smetanaa (meillä 10 % turkkilaista jugurttia)
  • muskottia, suolaa ja mustapippuria
Kuullota sipuli, valkosipuli ja omena öljyssä. Lisää hapankaali, vesi ja osterikastike ja anna hautua keskilämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää pavut ja paista vielä 5 minuuttia. 

Lisää perunamuussiin sinappi ja jugurtti, mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla ja sekoita hyvin.

Paista bratwurstiin vähän väriä.

Sekoita hapankaali, makkarat ja muusi ja kaada uunivuokaan. Ripota päälle korppujauhot ja laita pinnalle voita nokareina. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti