keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Vihreä thaicurry ja marinoidut kesäkurpitsat

Käytin tähän curryyn isoja valkoisia papuja, mutta voit halutessasi korvata ne esimerkiksi kikherneillä, paistetulla kalalla, kanalla tai tofulla.

  • kesäkurpitsa suikaleina
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
Sekoita kulhossa ja laita jääkaappiin maustumaan noin tunniksi
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 tl kuminaa
  • muutama kaffirlimen lehti silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • pala inkivääriä silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • valkokaalia silppuna
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 rkl vihreää thaicurrytahnaa
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1,5 rkl tummaa siirappia tai hunajaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • punaista chiliä silppuna
  • keitettyä jasminriisiä
Kuumenna sesamöljy wokissa. Paista kuminaa, kaffirlimeä, sipulia, inkivääriä, valkosipulia ja kaalia täydellä teholla, kunnes kaali vähän pehmenee ja kasvikset saavat väriä. Alenna vähän lämpöä. Lisää kookosmaito, currytahna, kalakastike, siirappi ja korianteri ja keitä hetki sekoitellen. Lisää muut aineet paitsi riisi ja anna kiehua hetki. Sekoita kastike ja riisi ja asettele päälle kylmät kesäkurpitsat. Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti