maanantai 4. tammikuuta 2021

Peruna-sellerimuusi ja vähän muutakin


Käytiin tänään kaupassa ja ostin loimulohta. Sen seuraksi tein muusia perunasta ja selleristä, niitä kun sattui molempia olemaan jääkaapissa. Käytin tässä myös kevytsmetanan, sillä se oli menossa vanhaksi. Muussiin käy tietysti yhtä hyvin maito tai kermakin. Valkosipulitahnan voit jättää pois tai laittaa muusiin tuoretta valkosipulia. Halusin vähän miedompaa valkosipulin makua tällä kertaa, siksi käytin tahnaa.

Tämä korona-aika jää itselleni varmaan eniten mieliin ruokahuollon takia. Meitä kun on kaksi ihmistä ja käydään kerran viikossa kaupassa, tulee jotenkin aina ostettua vähän liikaa kaikkea, ikään kuin varoiksi. En halua suunnitella viikon ruokalistaa etukäteen, joten sekin aiheuttaa ongelmia, kun pitää ostaa vähän sitä sun tätä. Ja sitten seuraavaa kauppareissua suunniteltaessa tsekkaan kaappien sisällön ja panikoin, kun joku on menossa vanhaksi. No, onneksi tämä on pieni ongelma ja olen maaliskuusta asti laskettuna heittänyt ehkä yhden pilalle menneen juuston ja yhden parsakaalin pois. Eli sen verran tarkkaavaisena olen ollut, että ruokahävikkiä ei ole päässyt syntymään, mitäs pienestä ruokapaniikista!

  • kuorittuja jauhoisia perunoita ja selleriä suunnilleen saman verran, kuutioituna
  • kevytsmetanaa
  • 1 tl valkosipulitahnaa / 500 g juureksia
  • suolaa, mustapippuria, muskottia
Keitä sellerit ja perunat miedosti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada melkein kaikki vesi pois ja muhenna (minä painelen perinteisellä puisella perunasurvimella, tykkään, että jää vähän sattumia. Mausta ja lisää smetanaa siten, että saat mukavantuntuisen muusin.
  • pussi broccolinia
  • pieni chili silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • loimulohta
  • katkarapusalaattia (ostin valmista)
Kuumenna öljy paistinpannussa tai wokissa kuumaksi. Paista broccolinia, chiliä ja sipulia täydellä teholla välillä sekoittaen, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Mausta suolalla. Tarjoa muusin, lohen ja katkarapusalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti