sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Wok maapähkinävoikastikkeella

Vanhat kujeet jatkuvat uutena vuotenakin, eli säännölliset wok-ruoat esittävät suurta osaa aterioillamme. Jos haluat tehdä tästä kokonaan vegeversion, vaihda kotijuusto tofuun, kikherneisiin tai papuihin. Jos taas et halua ollenkaan tehdä vegeversiota, vaihda kotijuusto loheen (lisää paistamisen loppuvaiheessa kastikkeen laiton jälkeen) tai paistettua kanaa/lihaa. Kasviksia voit vaihtaa vapaasti. Jos jätät bataatin pois, tarjoa ruoan kanssa riisiä tai nuudeleita. Tämän kanssa sopii tietysti loistavasti korianterisilppu. Meillä ei sattunut olemaan korianteria ostettuna, joten syötiin ilman. 

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 dl vettä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl hunajaa (tai siirappia)
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä silppuna
Kuumenna vesi ja sekoita siihen maapähkinävoi. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • bataatti kuorittuna ja viipaleina
  • punainen paprika suikaleina
  • tuoretta kurkumaa silppuna
  • kukkakaali ohuehkoina viipaleina
  • sesamöljyä
  • punaista chiliä silppuna
  • pkt kotijuustoa kuutioina
Kuumenna öljy wokissa. Lisää muut aineet paitsi chili ja juusto ja paista täydellä teholla välillä sekoitellen, kunnes kasvikset saavat vähän väriä ja ovat kypsiä, mutta napakoita. Lisää maapähkinävoikastike ja sekoita hyvin. Lisää juusto ja chili ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti