Ostin kaupasta valkokaalin, ne ovat nyt herkullisia. Mietin, että tekisinkö borsch keittoa tai kaalipiirasta, mutta jostain syystä ne eivät tänään innostaneet. Päädyin sitten tällaiseen ruotsalaisen Vego -lehden reseptistä mukailtuun ohjeeseen. Ja hyväähän tämä oli. Tämä on kananmunaa ja jugurttia lukuun ottamatta vegaaninen. Voit tehdä pullat ilman kananmunaakin, mutta muna pitää ne paremmin kasassa ja me kun emme ole vegaaneja, käytän mielelläni kananmunia ruoanlaitossa. Jugurtin voit vaihtaa kaurakermaan. "Lihapullat" voit tietysti tehdä myös perinteisesti jauhelihasta. Voit myös vaihtaa soijarouheen esim. papuihin, netistä löytyy paljon kasvispyörykkäohjeita.
Kastikkeeseen voit mangochutneyn tilalle laittaa puolukkahilloa tai mustaherukkahilloa (jota oli alkuperäisessä ohjeessa, mutta ei löytynyt minulta kaapista).
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 3,5 dl kiehuvaa vettä
- 1/2 tl kutakin: suolaa, pippuria, timjamia, savupaprikajauhetta, kuminaa
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 1 rkl sesamöljyä
- 1 muna
- 500 g valkokaalia suikaleina
- 500 g perunoita kuorittuna ja suupaloiksi pilkottuna
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl tummaa siirappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl chilikastiketta
- rkl sinappia
- suolaa, mustapippuria
- 1 rkl öljyä
- sipuli silppuna
- valkosipulia silppuna
- 1 rkl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 prk bulgarianjugurttia tms
- dl vettä
- 2 rkl mangochutneyta
- 1 rkl soijakastiketta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti