lauantai 6. helmikuuta 2021

Kaali-perunapelti, kasvispullat ja makea mangochutneykastike

Ostin kaupasta valkokaalin, ne ovat nyt herkullisia. Mietin, että tekisinkö borsch keittoa tai kaalipiirasta, mutta jostain syystä ne eivät tänään innostaneet. Päädyin sitten tällaiseen ruotsalaisen Vego -lehden reseptistä mukailtuun ohjeeseen. Ja hyväähän tämä oli. Tämä on kananmunaa ja jugurttia lukuun ottamatta vegaaninen. Voit tehdä pullat ilman kananmunaakin, mutta muna pitää ne paremmin kasassa ja me kun emme ole vegaaneja, käytän mielelläni kananmunia ruoanlaitossa. Jugurtin voit vaihtaa kaurakermaan. "Lihapullat" voit tietysti tehdä myös perinteisesti jauhelihasta. Voit myös vaihtaa soijarouheen esim. papuihin, netistä löytyy paljon kasvispyörykkäohjeita.

Kastikkeeseen voit mangochutneyn tilalle laittaa puolukkahilloa tai mustaherukkahilloa (jota oli alkuperäisessä ohjeessa, mutta ei löytynyt minulta kaapista).

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 3,5 dl kiehuvaa vettä
  • 1/2 tl kutakin: suolaa, pippuria, timjamia, savupaprikajauhetta, kuminaa
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 muna
Laita soijarouhe kulhoon, kaada vesi päälle sekoita ja anna turvota kannen alla 10 min tai kunnes neste on kokonaan imeytynyt. Lisää muut aineet ja sekoita. Laita massa vetäytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kun alat tekemään ruokaa, seuraa alla olevaa ohjetta
  • 500 g valkokaalia suikaleina
  • 500 g perunoita kuorittuna ja suupaloiksi pilkottuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta
  • rkl sinappia
  • suolaa, mustapippuria
Sekoita aineet kulhossa ja levitä uunipellille. Paista 225 asteessa 30 min tai kunnes perunat ovat melkein pehmeitä. Tee soijarouhemassasta pyöryköitä ja nosta ne pellille perunaseoksen päälle ja paista vielä 10 min tai kunnes saavat vähän väriä.
  • 1 rkl öljyä
  • sipuli silppuna
  • valkosipulia silppuna
  • 1 rkl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 prk bulgarianjugurttia tms
  • dl vettä
  • 2 rkl mangochutneyta
  • 1 rkl soijakastiketta
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä,  Lisää muut aineet ja hauduta muutama minuutti, kunnes kastike lämpiää ja sakenee.

Tarjoa kastike kaalipellin ja pyöryköiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti