keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Nuudeliwok maapähkinävoikastikkeella

Olen sanonut ennenkin ja sanon taas: maapähkinävoita voisi syödä joka päivä! Tällä kertaa paistoin tähän kanaa, mutta voit vaihtaa kanan tofuun tai loheen niin halutessasi. Jos käytät tofua tai lohta, broccolini kannattaa paistaa erikseen, sillä se vaatii aavistuksen verran pidemmän valmistusajan kuin tofu tai kala. Itse asiassa minun piti tehdä ihan muuta ruokaa kanasta, mutta unohdin ostaa säilöttyä artisokkaa ja sen sijaan ostin thaibasilikaa, joka ei varsinaisesti parane säilytyksessä.

Kaffirlimelehtien tilalla voit käyttää sitruunaruohoa.

  • 400 g kanan filepaloja, kuutioitua lohta tai tofua
  • muutama kaffirlimen lehti murskattuna
  • 2 cm pala inkivääriä hienonnettuna
  • 3 rkl maissijauhoja (itse käytin kyllä perunajauhoja, kun maissijauhot sattuivat olemaan loppu...tarttuvat enemmän pannunpohjaan kuin maissijauhot)
  • 3 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • 4 rkl maapähkinävoita
  • pussi broccolinia, poista muutama milli leikkuupäistä (kovettunut/kuivunut osa) tai käytä tavallista parsakaalia (huom! valmistuu hitaammin kuin broccolini)
  • rkl hunajaa, siirappia tai fariinisokeria
  • 1 limen mehu
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 prk kookosmaitoa
  • täysjyvänuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan keitettyinä
  • tuoretta thaibasilikaa tai korianteria silppuna
Laita kana, puolet kaffirlimen lehdistä, inkivääri ja maissijauhot kulhoon ja anna marinoitua puolisen tuntia. Kuumenna puolet öljystä wokissa. Paista loppuja kaffirlimenlehtiä, sipulia, valkosipulia ja chiliä kovalla lämmöllä, kunnes saavat vähän väriä ja pehmenevät. Alenna lämpöä ja lisää maapähkinävoi, hunaja, lime, vesi, kalakastike ja kookosmaito ja anna hautua välillä sekoitellen n. 10 min. Kuumenna samaan aikaan paistinpannussa loppu öljy. Lisää kanat ja paista kovahkolla lämmöllä viitisen minuuttia yhdeltä puolelta. Käännä ja lisää broccolinit ja paista taas viitisen minuuttia. Kun kanat ovat kypsiä, lisää soijakastike ja osterikastike ja paista vielä muutama minuutti, kunnes kanat ja broccolinit vähän karamelisoituvat. Sekoita kaikki aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti