sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Kahden kaalin pata

Eilisestä jäi isosta keräkaalista pala, jonka käytin tänään. Laitoin tähän pataan myös hapankaalia. Tein kasvisversion, mutta halutessasi voit paistaa tähän jotain mausteista makkaraa lisukkeeksi.

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 250 g herkkusieniä viipaleina
  • 3 dl valkokaalisuikaleita
  • 2 dl hapankaalia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 prk vettä
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl siirappia tai fariinisokeria
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • tarjoiluun peruna-sellerimuusiä (keitä saman verran perunoita ja selleriä pehmeiksi, soseuta maitotilkan ja rkl voita kanssa ja mausta suolalla ja muskottipähkinällä).
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja kumina öljyssä. Lisää tomaattipyree ja paista hetki. Lisää herkkusienet ja paista, kunnes pehmenevät. Lisää muut aineet paitsi pavut ja anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. tunnin verran. Lisää pavut ja anna lämmetä. Tarjoa muusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti