Tämä superherkullinen keitto vaatii pikkuisen vaivaa, koska osa kasviksista valmistetaan uunissa ja osa hellalla, mutta eipä tämä kovin vaativa ole ja varmasti vaivan arvoinen. Käytin tähän Lidlistä heräteostona hankkimani paketin, jossa oli tavallinen ja vihreä kukkakaali. Voit tehdä koko keiton yhdestä isosta tavallisesta kukkakaalistakin, väri ei vaikuta makuun.
Voit vaihtelun vuoksi tehdä keiton myös parsakaalista. Sattumiksi voit valita kikherneiden tilalle mitä tahansa kalasta paistettuun kanaan ja tofuun. Pistaasit voit myös jättää pois tai vaihtaa ne muihin pähkinöihin. Pähkinät voit lisätä uuniin kasvisten kera viideksi viimeiseksi minuutiksi.
- 1 sipuli silppuna
- 1 solovalkosipuli silppuna
- chili silppuna
- 2 cm pala inkivääriä silppuna
- 3 rkl sesamöljyä
- 1 prk kookosmaitoa
- 2 prk vettä
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 dl kalakastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl vihreää currytahnaa
- pari pientä (eri väristä) kukkakaalia kukintoina ja kukinnot viipaloituina ohuehkoiksi viipaleiksi
- 1 bataatti kuorittuna ja pienehköinä kuutioina
- 1 prk kikherneitä valutettuna
- tuoretta korianteria silppuna
- 4 rkl pistaasipähkinämursketta
- suolaa
- punaista chiliä silppuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti