keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Kukkakaalikeitto kikherne-bataattisattumilla

Tämä superherkullinen keitto vaatii pikkuisen vaivaa, koska osa kasviksista valmistetaan uunissa ja osa hellalla, mutta eipä tämä kovin vaativa ole ja varmasti vaivan arvoinen. Käytin tähän Lidlistä heräteostona hankkimani paketin, jossa oli tavallinen ja vihreä kukkakaali. Voit tehdä koko keiton yhdestä isosta tavallisesta kukkakaalistakin, väri ei vaikuta makuun.

Voit vaihtelun vuoksi tehdä keiton myös parsakaalista. Sattumiksi voit valita kikherneiden tilalle mitä tahansa kalasta paistettuun kanaan ja tofuun. Pistaasit voit myös jättää pois tai vaihtaa ne muihin pähkinöihin. Pähkinät voit lisätä uuniin kasvisten kera viideksi viimeiseksi minuutiksi.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • 2 cm pala inkivääriä silppuna
  • 3 rkl sesamöljyä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 2 prk vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 dl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vihreää currytahnaa
  • pari pientä (eri väristä) kukkakaalia kukintoina ja kukinnot viipaloituina ohuehkoiksi viipaleiksi
  • 1 bataatti kuorittuna ja pienehköinä kuutioina
  • 1 prk kikherneitä valutettuna
  • tuoretta korianteria silppuna
  • 4 rkl pistaasipähkinämursketta
  • suolaa 
  • punaista chiliä silppuna
Sekoita puolet kukkakaaleista, bataatit, kikherneet ja rkl öljyä. Levitä uunipellille, ripota päälle vähän suolaa ja paista 200 asteessa 30 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. 

Kuumenna loppu öljy wokissa ja paista sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja kukkakaalia täydellä teholla, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää kookosmaito, kalakastike, vesi, soija ja currytahna ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 min tai kunnes kukkakaali on kypsää.  Soseuta. Lisää muut aineet ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti