lauantai 13. helmikuuta 2021

Kermainen curry

Tein tämän curryn kanasta, mutta voit käyttää myös kalaa tai tofua. Jos käytät kalaa tai tofua, keittoaika tietysti lyhenee. Minä tarjosin ruoan paahdetun leivän kanssa, koska meillä sattui olemaan ylijäänyttä vaaleaa hapanleipää. Yhtä hyvin ruoan kanssa sopii keitetty riisi.

  • 400 g kananfilesuikaleita / kuutioitua lohta / tofua
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • tuoretta kurkumaa silppuna (tai tl jauhetta)
  • 1 chili silppuna
  • 2 dl jugurttia (esim. turkkilaista)
  • 2 rkl limemehua
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 25 g voita
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk kookoskermaa
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  • punainen paprika suikaleina
  • tarjoiluun silputtua korianteria (tai persiljaa kuten meillä, kun en muistanut ostaa korianteria)
  • leipää tai riisiä
Sekoita kana (tai lohi /tofu) ja aineet kookosöljyyn asti keskenään ja laita jääkaappiin marinoitumaan. Kanaa saa marinoida vaikka useita tunteja tai yön yli, kalalle ja tofulle riittää tunti. Kuumenna kookosöljy ja voi pannulla ja kuullota sipuli. Ota kana marinadista ja paista sitä sipulin kanssa, kunnes kana ja sipuli saa väriä. Lisää tomaatti, kookoskerma ja parsa ja loppu marinadi ja keitä 10 min tai kunnes kana ja parsa ovat kypsiä. Lisää ihan kypsentämisen loppuvaiheessa paprika pariksi minuutiksi. Jos käytät lohta tai tofua, lisää ensin niiden marinadi ja lisää lohi ja tofu vasta, kun parsa alkaa olla kypsää. Koristele korianterilla tai persiljalla. Tarjoa leivän tai riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti