maanantai 15. helmikuuta 2021

Maa-artisokkarisotto


 Me söimme maa-artisokkarisoton kanssa paistettua lohta, mutta voit valita itsellesi mieluisan lisukkeen lohen tilalle.

  • 500 g maa-artisokkaa kuorittuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • sormisuolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • kahvikupillinen risottoriisiä
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • kiehuvaa vettä
  • tl timjamia
  • 1 dl parmesanraastetta
  • suolaa, mustapippuria
  • tarjoiluun paistettua lohta tms.
Laita 350 g maa-artisokkaa kuutioina kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi. Siivilöi neste talteen ja soseuta maa-artisokat. Jätä odottamaan. Viipaloi loput artisokat ohuiksi viipaleiksi ja paista kuumassa sesamöljyssä, kunnes saavat kauniin värin. Mausta sormisuolalla ja nosta hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää riisi ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää valkoviinietikka ja maa-artisokan keitinliemi. Keitä välillä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt. Lisää timjami ja reilu dl vettä, jatka keittämistä ja veden lisäämistä, kunnes riisi on kypsää. Lisää valmiiseen risottoon maa-artisokkasose ja parmesan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi paistetut maa-artisokat ja sekoita. Tarjoa risotto lohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti