lauantai 27. helmikuuta 2021

Kikherne-banaani-riisigratiini



Jos banaanit ovat päässeet vähän tummumaan, ne voi käyttää ruokaan. Samoin ruokiin kyllä sopii myös hieman raaka banaani. Eli siis: banaanit sopivat ruokiin! Halutessasi voit vaihtaa kikherneet muihin papuihin (tai paistettuun kanaan).

  • 1 iso sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
  • 2 rkl kookosöljyä
  • prk kikherneitä valutettuna
  • prk ruoanlaittokermaa
  • rkl soijakastiketta
  • pippuria
  • 1/2 dl ketsuppia
  • dl vettä +2 rkl maapähkinävoita (lämmitä vesi ja sekoita siihen maapähkinävoi)
  • rkl chipotlechiliä tai tl liquid smokea tai pari tl savupaprikajauhetta
  • iso banaani viipaleina
  • keitettyä jasminriisiä
  • 1/2 dl suolapähkinöitä
  • tarjoiluun korianterisilppua
Paista sipulia, chiliä, valkosipulia ja kukkakaalia täydellä teholla kookosöljyssä, kunnes kukkakaali saa vähän väriä ja pehmenee. Lisää kikherneet, kerma, soija, pippuri, ketsuppi, maapähkinävoi ja chipotle ja sekoita. Lisää banaanit ja sekoita. Laita uunivuoan pohjalle riisi ja päälle kastike, sekoita vähän niin, että kastiketta valuu riisin sekaan. Ripota päälle pähkinät ja paista 200 asteessa 20-25 min, kunnes saa vähän väriä. Mausta korianterisilpulla ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti